Narre Warren North

bedroom icon 4 bathrooms icon 4

  • Difficult Block
  • Knock down rebuild
  • Sloping Block

The Brief

Our clients are busy professionals with a young family. Home is their sanctuary, a place to entertain, relax and recharge. With this in mind, our brief was to design a modern home 4 bedroom with living and alfresco at the same level and lots of wow features maximising the amazing views. The was a very difficult site to address with 12m of slope across the block and 7m of slope across the building as well as southerly front views.

Our Approach

The extreme slope to the site was addressed by designing an efficient square shape so that the 3 levels stack on top of each other with stairs and a lift linking the 3 levels. Comprising of the garage on the lower level, kids bedrooms, entry and rumpus on the next level and main living, kitchen alfresco study and master suite on the top level all taking in the views and linked by a staircase and lift. A level platform has been created via a terraced pavilion to the back which links the alfresco, kitchen, meals and family on the one level and steps up to a master suite on the other side. The pool is the central focus for both spaces and this configuration allows northern light to flood into the home. Currently in construction & due to complete Mid 2021.